top of page

HVEM ER

Lajla Holm

Keramikken er min passion. Jeg nyder den langsomme proces, fra idé til formgivning, tørretider brændinger, glasering og mindst endnu en brænding før værket får sit endelige udtryk. Det giver tid til refleksion. Mine idéer og iagttagelser giver jeg et fysisk udtryk med leret, når jeg modellerer mine skulpturserier. Jeg hylder det rustikke og uperfekte, og drager det med ind i alt mit arbejde med keramikken.

Ofte lader jeg leret tale med et glimt i øjet og vender tingene lidt på hovedet. Jeg tager gerne udgangspunkt i menneskekroppen, netop vist helt uperfekt, som vi er. Den nøgne krop er udtryksfuld, og indtil videre har jeg aldrig lavet en skulptur med tøj på.

Ved siden af Skulpturerne arbejder jeg med Rakukeramik. Jeg er fascineret af teknikken ved en raku brænding. Keramikken udsættes for alle elementer jord, ild, luft og vand. Metoden er forholdsvis hurtig og med store udsving i temperaturen. Jeg er søgende og nysgerrig, når jeg forfiner teknikken, ved at regulere ilt, temperatur og andre små kneb, der får glasuren til at virke.

Jeg er draget af glasuren Kobber mat, der gennem raku brændingen er uforudsigelig og helt afhængig af elementerne. Glasuren overrasker gang på gang og det bliver ved med at være fuldkommen magisk, når raku brændingen får den grå/sorte Kobber mat glasur til at eksplodere i et uforudsigeligt metallisk farveorgie på min mørke krukker.

DSC_0368.JPG
Lajla Holm Keramik, skulptur og raku
bottom of page